Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Και η κατάσταση χειροτερεύει…
Στρατιώτες από το 534 ΤΠΖ από το Πέπλο Εβρου, που με προηγούμενη επιστολή τους μας είχαν καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης για τους στρατευμένους στη μονάδα, με νέα τους επιστολή αναφέρουν:
«Μετά την τελευταία επιστολή μας στον "Ριζοσπάστη" όπου θίξαμε βασικά ζητήματα διαβίωσης στη μονάδα - για τα οποία συνεχίζουμε και ακούμε αισχρές δικαιολογίες στις συνεχείς μας αναφορές - στην ήδη τεταμένη κατάσταση προστέθηκε ακόμη ένα περιστατικό:
Τη Δευτέρα 21/1 και όταν γυρίσαμε από την εκπαίδευση μας περίμενε μια έκπληξη που δεν την πιστεύαμε. Τρεις πιρουνιές μακαρόνια για κάθε φαντάρο και καμιά εικοσαριά φαντάροι οι οποίοι δεν έφαγαν. Αυτήν τη φορά η απάντηση ήταν άμεση και μαζική. Αμεση αντίδραση των οπλιτών και διαμαρτυρία στον υποδιοικητή, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή να μαγειρέψουν πάλι. Ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει σίριαλ η φαινόμενη αδυναμία των οχημάτων να μας μετακινήσουν στην πλησιέστερη πόλη για την έξοδό μας. Ως πρόβλημα παρουσιάζεται πως τα οχήματά μας δεν φέρουν τα κατάλληλα ελαστικά, ενώ όταν πρόκειται για άλλες δουλειές του στρατοπέδου είναι ικανά να γίνει η κίνηση. Ως αποτέλεσμα η μονάδα διεξάγει κλήρωση των εξοδούχων για μια θέση στο λεωφορείο της ταξιαρχίας για την έξοδο.
Οσο τραγελαφικά και να μοιάζουν τα παραπάνω δεν αποτελούν φαινόμενο ή παράδοξο του Ελληνικού Στρατού, δείγμα ανοργανωσιάς. Αντίθετα, επιβεβαιώνουν ότι η βαρύτητα της κυβέρνησης για τις Ενοπλες Δυνάμεις πέφτει στον ΝΑΤΟικό προσανατολισμό της χώρας. Αλλωστε, για τέτοιου είδους δαπάνες και ασκήσεις βρίσκουν και χρήματα και οργανώνουν μέχρι αηδίας την κάθε λεπτομέρεια των ενεργειών των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους».