Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑΤΟική «σκιά» στον εναέριο χώρο των Βαλκανίων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε για κύρωση στη Βουλή στις 8/2 το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας, για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Αλλη μια χώρα των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Αμυνας στην ομιλία του στη Βουλή είπε: «Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα απαιτήσει από τη χώρα αυτή συστηματική προετοιμασία και καταβολή προσπαθειών μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεών της, ώστε να ανταποκρίνεται στα προαπαιτούμενα πρότυπα και στις απαιτήσεις της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), που αφορούν στη διαλειτουργικότητα και την τυποποίηση».
Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τους νέους σχεδιασμούς του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «viadiplomacy.gr» αναλύει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Οι ιμπεριαλιστές θέλουν να «χτίσουν» μια ισχυρή αεροπορία στα Βαλκάνια, ελέγχοντας τον εναέριο χώρο τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοια δημοσιεύματα. Ηδη το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει ότι η Ελλάδα και η Ιταλία διαδοχικά θα έχουν την ευθύνη επιτήρησης και ελέγχου του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου. Επίσης η Ελλάδα έχει την ευθύνη της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Αλβανίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτήν τη φορά το ΝΑΤΟ προχωράει σε ολοκληρωτικό και απόλυτο έλεγχο του εναέριου χώρου των Βαλκανίων, μιας και θα διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις, στο γεωγραφικό χώρο από τη Σλοβενία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Οι πρώτες δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας, που θα συνθέτουν την αιχμή του ΝΑΤΟικού δόρατος, θα είναι από Ελλάδα, Σλοβακία και Βουλγαρία. Στη συνέχεια θα ενταχθούν και πολεμικά αεροσκάφη της Κροατίας, αφού πρώτα θα έχει αγοράσει καινούργια πολεμικά αεροσκάφη. Γι' αυτό και οι ΗΠΑ πρόσφατα μπλόκαραν την αγορά μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών από την Κροατία.
Με τους παραπάνω σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σχετίζεται και η πρόσφατη ανακοίνωσή τους (1/2019) για την κατασκευή στην Αλβανία της πρώτης αεροπορικής ΝΑΤΟικής βάσης στα Βαλκάνια και γι' αυτόν το σκοπό το ΝΑΤΟ θα δαπανήσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.
Οι αποφάσεις αυτές του ΝΑΤΟ τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τους λαούς των Βαλκανίων. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των Βαλκανίων. Ολοένα και περισσότερες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δρουν μακριά από τα σύνορα, όπως η παρουσία φρεγάτας στην περιοχή του Λιβάνου, αεροσκάφη και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πήραν μέρος στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ της τελευταίας εικοσαετίας στη Νορβηγία και τώρα η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στον έλεγχο του ΝΑΤΟικού εναέριου χώρου στα Βαλκάνια.
Για όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα δεν λένε κουβέντα.
Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει την πάλη του για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Να σταματήσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν σε αποστολές έξω από τα σύνορα. Να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας ως προγεφυρώματα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.